Het is nu di 23 okt 2018, 18:21



Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
 Winch warn 9.5 ti draadloze afstandsbediening 
Auteur Bericht

Geregistreerd: za 11 maart 2017, 22:02
Berichten: 10
Woonplaats: Oostende west vlaanderen
Antwoord met een citaat
Goeiemiddag ,

Ik heb een draadloze afstandsbediening gekocht op wish.
Nu wil ik deze installeren en lukt me echt niet.
Kabels komend uit unit zijn
https://goo.gl/images/hjnEkx

In
Out
Massa
+12v
Blauw is antenne
Ik heb deze volgens mij goed aangesloten maar krijg deze niet aan de praat.
https://goo.gl/images/p7LvYr

Ik versta ook niet hoe deze geschakeld word ... in en out maar wat is de gemeenschappelijke.

Alvast super bedankt!!
Groetjes


zo 13 mei 2018, 11:51
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 08 sep 2015, 22:40
Berichten: 654
Woonplaats: Olen
Antwoord met een citaat
zie het als een klassieke schakelaar: de schakelaar krijgt 12 V (bv de rooie)en massa (bv zwarte) en schakelt door naar wit of geel in functie van oprollen of afrollen

tot zover the theorie:... de catch zit 'em in het type van je winch - ik heb ook een 9.5 ti en die zijn wat ingewikkelder.
De 9.5ti is een winch met 4 aparte solenoids die in een redelijk complex schema geschakeld zijn en gestuurd wordt met een 6-draads remote.
Eigenlijk zijn dit prima wireless remotes om op een allbright te hangen; in mijn geval was er een van de solenoids kapot en ik heb alles er af gesmeten en een allbright onder de motorkap gestoken
Zo'n Allbright stuur je met slechts 3 draden omdat er toch zowieso al 12 V op toekomt - da's dus je 4e

ik heb het schema ne keer opgevraagd bij Warn (om dezelfde reden als wat jij wil doen) en me daar redelijk suf op gestaard
Verschil met wat ik wou doen is dat ik met 2 aparte drukschakelaars in het dashboard wou werken - je wil niet dat je beide richtingen tegelijk kan activeren... daarom er dus niet uitgeraakt

Maar met een wireless 3 draads is het wellicht eenvoudiger
je vind het schema hier

Als je dit met deze wireless remote wil gaan aansturen, moet je toch een aantal draden gaan overbruggen om het te doen werken
Ik denk dus dat je wat extra doorkoppelingen moet maken zoals op figuur 3 uit de PDF hierboven:
    de GROUND moet je dan net links ernaast ook nog een keer doorlussen
    de IN zou dan overeenstemmen met de groene draad uit de wired remote en die moet je wellicht dan helemaal doorlussen naar de uiterst rechtse connector
    de OUT zou dan overeenstemmen met zwart en die moet je ook nog eens doorlussen naar uiterst linkse connector

je 12V kan je gaan halen op de + die van de batterij komt

laat maar weten of het lukt

_________________
'09 Def 130 HCPU (aka Manny)
'74 Series III 88 (winterprojectje)


zo 13 mei 2018, 13:07
Profiel WWW

Geregistreerd: za 11 maart 2017, 22:02
Berichten: 10
Woonplaats: Oostende west vlaanderen
Antwoord met een citaat
Super bedankt hiervoor!!
Ik bekijk het eens en moest het me lukken laat ik weten hoe of wat.
Aangzien er niet veel over te vinden is.
Nogmaals bedankt!!
Grt Hannes


zo 13 mei 2018, 13:51
Profiel

Geregistreerd: za 11 maart 2017, 22:02
Berichten: 10
Woonplaats: Oostende west vlaanderen
Antwoord met een citaat
Ik heb even eens een schema gemaakt.

Zou dit dan normaal niet lukken?

Zo schakel je 12 v naar de in of de out van je relais.

2 relais voor in en 2 voor out.

Grtz


Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.


zo 13 mei 2018, 14:54
Profiel

Geregistreerd: zo 10 aug 2008, 08:12
Berichten: 148
Woonplaats: Gent
Antwoord met een citaat
Zo heb ik het aangesloten in de tijd. Werkte prefect

Afbeelding

mvg

Stijn


ma 14 mei 2018, 09:29
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 08 sep 2015, 22:40
Berichten: 654
Woonplaats: Olen
Antwoord met een citaat
als je idd de bestaande controler laat zitten, is alles doorgelust... dat zou dan idd moeten werken

_________________
'09 Def 130 HCPU (aka Manny)
'74 Series III 88 (winterprojectje)


ma 14 mei 2018, 09:54
Profiel WWW

Geregistreerd: za 11 maart 2017, 22:02
Berichten: 10
Woonplaats: Oostende west vlaanderen
Antwoord met een citaat
Dit is idd zoals mijn schema
Zo heb ik hem ook aangesloten en jet werkt niet
Eens mijn draadloze receiver uitmeten mss heb ik een slechte ontvangen .
Bedankt alvast voor alle reacties!

Grtz


ma 14 mei 2018, 20:10
Profiel

Geregistreerd: za 11 maart 2017, 22:02
Berichten: 10
Woonplaats: Oostende west vlaanderen
Antwoord met een citaat
Vandaag nog eens alles goed bekeken en uit gemeten.

Nu na het aansluiten meete ik geen massa op de bruine kabeltjs.deze zijn switch massa en worden volgens mij alleen maar massa als de bekabelde afstandbediening bediend wordt.


Deze even doorgelust naar een vaste massa en bingo!!!

Wel raar dat jullie dit niet hebben moeten doen om dit werkende te krijgen.

Voor onze vrienden die dit eventueel nodig hebben.

Dus zwart (massa) op 2de relais - kant van links te beginnen aangesloten op - kant
Geel aangsloten op 2de relais + kant
Wit op + kant 3 de relais
En rood (12v +) op de toekomende +pool rechts boven.

En daarna de zwarte (massa) doorgelust naar klem er boven.(zie blauw kabeltje op foto)


Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.


wo 16 mei 2018, 15:54
Profiel
xrover member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 feb 2013, 22:00
Berichten: 2070
Woonplaats: Lede
Antwoord met een citaat
Super! Je gaat content zijn van die remote
Heb zelf ook zo enen....werkt zeer goed!


wo 16 mei 2018, 20:20
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 9 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers.


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.
phpBB.nl Vertaling